07 mai 2010

Trendy? Jeg?

Jeg kan ikke akkurat påstå at jeg går inn for å være trendy. Jeg prøver å oppnå en klassisk avslappet stil som ikke er basert på moter og trender. Av og til opplever jeg imidlertid å bli trendy mot min vilje, eller hvordan jeg skal uttrykke det. For to-tre år siden leste jeg for eksempel en sak i Magasinet rundt nyttår om trendene for det kommende året. Blant annet ville det nå bli trendy å . (Skal det være skikkelig trendy, må man selvfølgelig kalle det "power walking" eller "Nordic walking" eller noe i den stilen.) Men saken er at på det tidspunktet hadde jeg allerede gått i mange år. Og jeg går fortsatt. Som regel to intensive hundeturer hver dag, på hver en times varighet. Eller lengre turer, som opp på en lokal fjelltopp på 500 meter. Der var jeg 65 ganger i fjor. Hvorfor går jeg så mye? Jeg kunne jo si at det var for å holde meg i form, og det er vel noe av grunnen, men en like stor grunn er det jeg vil kalle gåingens egenverdi; det er en fin avveksling fra skrivebordstilværelsen, jeg liker meg ute i naturen, og jeg liker å føle været og årstidene på kroppen (jeg går året rundt). Jeg går i hvert fall ikke fordi det er trendy. (Nå er det kanskje ikke trendy lenger heller.)

Når det gjelder temaet for denne bloggen, klær og stil, så har jeg i mange år brukt noen Ray-Ban-solbriller som heter Wayfarer. En gammel modell, sikkert fra femtiårene, "retro" vil man kalle den i dag. Det begynte med at jeg fikk et avlagt par av en god venninne (den ene stangen var litt knekt, men hang sammen, og brillene var fullt brukbare). Jeg likte disse brillene fordi de er store og solide og demper sollyset akkurat passe. Etter hvert har jeg kjøpt meg et par til, slik at jeg har ett hjemme og ett i bilen. Jeg bruker dem ikke mye, for jeg liker egentlig ikke å bruke solbriller. Jeg foretrekker et hodeplagg med skygge, det vil i praksis si en flat cap eller en caps.

Men som man vanskelig kan ha unngått å få med seg, var Wayfarer plutselig den store brilletrenden i 2009, og er det kanskje fortsatt. Det er i hvert fall de solbrillene man stort sett ser rundt på motebloggene og i motebladene nå. Men jeg vil bare ha sagt, at hvis jeg skulle bli påtruffet med Wayfarerne mine på meg, er det IKKE fordi jeg prøver å være trendy, det er fordi jeg har brukt Wayfarer de siste ti årene og fortsatt kommer til å gjøre det lenge etter at Wayfarer igjen er blitt utrendy.

2 kommentarer:

  1. Hehe, et morsomt innlegg.
    Jeg, som ikke har så mange leveår på baken som deg, har også opplevd motenes sykluser. Og det virker som de kommer oftere og oftere - men hele tiden med mantraet "Alt er lov".
    Jeg har ikke oversikt over hva som er in og trendy til enhver tid, men liker allikevel moter og "galskapen" dette medfører. Og jeg liker å følge denne bloggen din, Jørn:)

    SvarSlett
  2. Takk for kommentaren. Hyggelig å vite at du er her.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...