26 august 2011

Jeg ønsker meg en genser

Som nevnt i DETTE tidligere innlegget, ønsker jeg meg en stor og varm genser til vinterbruk. Den siste jeg hadde ble etter hver så fillete at jeg måtte kaste den. For øvrig et kjent fenomen, dette, at man har vanskelig for å skille seg ad med yndlingsplagg, og går med dem til de omtrent faller av. For omtrent et år siden skrev jeg bl.a. om DISSE Armani-buksene. Til orientering er de ikke blitt brukt i år. De ligger nyvaskede i skapet, men en vakker dag må jeg vel bare innse at de er modne for å kastes.

Men tilbake til genser. Her er tre bilder jeg har funnet på nettet.Denne typen mønster har et navn, har det ikke? Ganske fint, synes jeg. Jeg ville kanskje ikke hatt akkurat denne fargen - eller hvorfor ikke, blått er jo en av yndlingsfargene mine. Ensfarget med et sånt mønster er uansett stilig.
Litt dårlig bilde, men dette mønsteret er også fint, synes jeg. Minner vel litt om et norsk lusekoftemønster.Dette mønsteret liker jeg godt. Jeg kunne godt tenke meg et grafisk mønster a la dette.


Alle disse tre genserne sitter på kvinner, som man ser, men strikkemønstre er vel nokså unisex? Eller finnes det typiske kvinnelige og mannlige strikkemønstre? Jeg har inntrykk av at skillet når det gjelder strikk går mer på farger og form enn på selve mønsteret.
Foreløpig har jeg altså ikke kommet nærmere målet enn å merke meg det jeg kommer over på nettet og som jeg synes er fint. En "studietur" til Husfliden burde kanskje være neste skritt. Vi får se. Dette prosjektet er ikke noe jeg stresser med.

5 kommentarer:

 1. Den leopardmønstrede nummer tre ville du ganske sikkert ikke brukt til den falt i filler. Du ville blitt lei av den før sesongen var over. Men de to første var fine. Lykke til i jakten!

  Hilsen velmenende i naboby.

  SvarSlett
 2. Ja, det er sikkert riktig. En yndlingsgenser, dvs en genser til daglig bruk, bør nok være mer nøytral. Men leopardmønsteret kunne være fint til spesielle anledninger. Man kan jo ha flere gensere ...

  SvarSlett
 3. Jo, det har et navn: aran. En arangenser i hvit eller off-white kunne sikkert bli en ny favoritt. God genserjakt!

  SvarSlett
 4. Aran, ja. Det lyder kjent. Og jeg som har vært i Irland til og med, selv om det begynner å bli en stund siden. Takk for innlegget.

  SvarSlett
 5. Jeg har en genser med et leopardmotiv, jeg liker det veldig godt

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...