01 juni 2012

Riktig slipslengdeSiden jeg har skrevet litt om slips i det siste, tar jeg med dette bildet, som viser korrekt slipslengde.

Men OBS, det finnes ulike skoler her, som på så mange andre områder. Det danske stilikonet Mads Christensen, som jeg har omtalt tidligere, mener at slipset akkurat skal dekke beltespennen. Det mener tydeligvis også president Obama, som jeg fikk et glimt av på TV forleden dag. Han og en medarbeider besøkte en amerikansk bedrift, begge var i skjorte med slips, og begge hadde slips i nøyaktig samme lengde, som akkurat dekket beltespennen.

Jeg hører altså til dem som sverger til den regelen som illustreres på beltet. Slipset skal dekke hele magen, ned til beltespennen, men ikke berøre denne. Det virker helt logisk på meg - hvis man har et velvalgt belte, og gode belter er forbausende dyre, er det vel meningsløst å dekke det til? Beltet og beltespennen er jo nettopp noe av det som kan sprite opp et antrekk. Et viktig tilbehør som ikke skal skjules.

1 kommentar:

  1. Å dekke betyr da å skjule, hvis du ikke hadde fått det meg deg... Slipset skal gå halvveis ned over spennen i normal oppreist positur, i følge vanlig etikette.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...