26 mars 2010

DN i dag
Ble nylig gjort oppmerksom på et stort oppslag om herreklær i bilaget i DN i dag, og ilte til den lokale Narvesen-kiosken. Utgangspunktet er filmen Wall Street fra 1987, som påvirket menns måte å kle seg på. Hovedpersonen i filmen, Gordon Gekko, ble kledd opp av designeren Alan Flusser, som ubeskjedent hevder at dette var filmhistoriens største kostymeprestasjon. Senere i år kommer det en oppfølger til denne filmen, Wall Street - Money Never Sleeps.

Jeg har ikke rukket å lese hele artikkelen ennå, men den selvbevisste Alan Flussers råd til den gemene hop tåler å gjengis:

"Før du begynner å leke deg, må du beherske det grunnleggende: En svart ensfarget dress, hvit skjorte, svart slips, hvitt brystlommetørkle, svarte sko og svarte sokker. Kun to farger, likevel fantastisk elegant! Har du lagt merke til hvordan damer alltid liker at man har på seg smoking? Vel, det samme gjelder her. Ror du dette antrekket i land korrekt, er 70 prosent av alt du trenger å vite på plass. Dette er basisen. Behersk mellomstasjonene før du blir for kreativ.

Har du noen gang sett en mann holde opp en skjorte, et slips eller en jakke mot ansiktet? Neppe, og det er fullstendig idiotisk! Hvorfor skal dette være en rett forbeholdt kvinner? Menn er like avhengig av dette, har også kroppsfarger å ta hensyn til. Ellers perfekte antrekk kan falle helt gjennom om man glemmer dette. En hovedregel er at antrekket skal lede oppmerksomheten mot øynene. Svakt lyseblå skjorter har for øvrig en tendens til å kompimentere de fleste hudfarger.

Kle deg uavhengig av trender! Sier moten smale eller brede slips? Gi blaffen! Dette avhenger helt av ansikts- og kroppsfasong, intet annet. Smale folk kler for eksempel smale slips. Det samme gjelder jakkeslag og skjortekrager. Invester dessuten i klassiske basisplagg, snarere enn billige moteplagg. Invester i permanent mote. Du sparer penger i lengden, og ser bedre ut."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...