20 november 2010

Bake kaker søte














Gårsdagens bakst: Biscotti med Drambuie og tranebær.





Jeg liker å bake, og av og til baker jeg noen italienske småkaker som heter biscotti. En god oppskrift finnes HER, på Tines hjemmeside. Den er med grovhakkede mandler og revet appelsinskall. Men her er det rom for variasjoner. Man kan ha nærmest hva som helst i biscotti, blant annet er det veldig godt å smakssette dem med forskjellige likører. Som nevnt noen innlegg nedenfor fikk jeg nylig en flaske av den skotske whiskylikøren Drambuie. Et av produsentens drinkforslag er Drambuie med tranebærsaft. Det hørtes for meg ut som en god idé til biscotti, så i går bakte jeg biscotti med tranebær og Drambuie. Det vil si at jeg erstattet mandlene med tilsvarende mengde grovhakkede tranebær, og det revne appelsinskallet med en god skvett Drambuie. Neste gang vil jeg kanskje redusere mengden tranebær fra 150 g til 100 g, men gode biscotti ble det.

God helg til denne bloggens lesere!
(Nå skal jeg bake pizza, og på hjemmekinoen i kveld står "Slumdog Millionaire".)

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...