08 oktober 2010

Barbour-føljetongen
Under frokosten i dag falt blikket på denne annonsen for Barbour i ukens utgave A-magasinet. Jeg har lenge ønsket meg en Barbour-jakke, og fortalte tidligere i år om et forsøk på å kjøpe en hos Ferner Jacobsen (trykk på temaet Barbour under). Som man ser av bildet i det ene innlegget, var det ikke en av de typiske Barbour-jakkene i oilskin eller vattert stoff, men en såkalt "Lightweight Contemporary Beaufort". Jeg hadde sett jakken på nettet og sjekket hos Ferner Jacobsen om de hadde den. Det hadde de ikke, men kunne skaffe den. Det tok sin tid, flere måneder faktisk, noe som ikke skyldtes Ferner Jacobsen, men leverandøren. Da jakken omsider kom, viste det seg at den ikke passet. Både ekspeditøren og jeg så det med en gang. Selv om jeg hadde bestilt jakken, hadde jeg forsikret meg om at jeg ikke var forpliktet til å kjøpe den. Ingen sure miner fra butikkens side, selv om de hadde hatt mye arbeid med å skaffe den. Min erfaring med Ferner Jacobsen er at ekspeditørene der er genuint opptatt av å gjøre kunden fornøyd og å være rådgivere, ikke bare selgere. Det er meget klok politikk etter min mening. De gangene jeg har gjort feilkjøp, har det stort sett vært i butikker hvor ekspeditørene er for ivrige til å selge for enhver pris. En kunde som har gjort et feilkjøp pga en overivrig selger kommer neppe tilbake, i motsetning til en fornøyd kunde som føler at han fått hjelp til å finne det rette.
Jeg er dermed fortsatt uten en Barbour-jakke, men om et par uker skal jeg til Berlin, og da kommer jeg til å kikke både i Barbour-avdelingen på KaDeWe og i Barbours egen butikk på Kurfürstendamm. Så får vi se hva resultatet blir.
HER er et innlegg om Barbour på bloggen Men’s Flair, og The Sartorialist har et bilde av en velbrukt Barbour-jakke i et innlegg 6. oktober (min kommentar til dette bildet er at selv en Barbour-jakke kan bli FOR velbrukt, men igjen: smak og behag).

God helg til denne bloggens lesere!

4 kommentarer:

 1. Du skriver utrolig underholdende! Nesten så jeg skulel ønske at jeg kunne bytte kjønn for en dag.

  Hilsen
  Kvinne 29 år, fast leser

  SvarSlett
 2. Hei. Kjøpte selv en Barbour trench coat på Oxford Street i London i fjor. Er veldig fornøyd med den, kan brukes både vår, sommer og høst.

  Denne modellen, i mørk blå:

  http://www.barbourbymail.co.uk/Barbour-Thompson-Trench.html

  SvarSlett
 3. Anonym: Fin, klassisk trench coat!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...