21 mai 2010

Rehabilitering


Dette er ikke et plagg, som man ser, men vel det som kalles en accessoire. Eller et stykke tilbehør, på godt norsk. En skulderveske i godt, tykt lær. Akkurat passe størrelse. Den er så gammel at jeg ikke husker når og hvordan jeg fikk den; kanskje har den vært en gave, kanskje har jeg kjøpt den selv. Med årenes løp var den blitt ganske medtatt - sømmer hadde gått opp, skulderremmen var borte, håndtaket fillete. Siden jeg alltid har likt denne vesken, og den er så praktisk og anvendelig, bestemte jeg meg for å rehablitere den. Først ble den overlatt skredderen min, som egentlig er skinnskredder, og som dermed har symaskin som kan sy i tykt lær. Hun gikk over alle sømmer og reparerte dem, og frisket dessuten opp fargen på læret. Deretter overlot jeg vesken til en skomaker, som lagde ny skulderrem og nytt håndtak. Karabinkrokene ble kanskje litt i kraftigste laget, men vesken fremstår nå som ny. Det lille som fortsatt kan skimtes av slitasje, er bare kledelig patina. Skomakeren tok 350 kroner for å lage ny skulderrem og nytt håndtak, og skinnskredderen atskillig mindre for sin jobb. Det var det verd. Det gir en egen glede å reparere ting og holde dem i hevd. Det gjelder også klær.

4 kommentarer:

  1. Hei
    Hvor fikk du fikset opp denne vesken? Det er med med YSL-vesken igjen, og jeger villig til å reise over lengre avstander for å få fikset den!

    SvarSlett
  2. Anonym: Det fikk jeg gjort i nabobyen Skien (jeg bor i Porsgrunn). Først tok skredderen min (dvs. hun som legger opp og reparerer tøy for meg, og som egentlig er skinnskredder) og fikset opp læret med et eller annet middel, pluss reparerte revnede sømmer. Deretter fikk jeg en skomaker av den gode gamle typen til å lage ny skulderrem. Men er vesken din så kurant å reparere som min var?

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...