06 november 2010

Lørdagskveld med pizza, rødvin og Drambuie


Klær er en nytelse, er det ikke? Jeg har tenkt at denne bloggen kan handle om andre former for nytelse også, for eksempel mat og drikke. Ikke at jeg er noen spesialist på noen av delene, men det er jeg for den saks skyld ikke på klær og stil heller. Jeg bare prøver å utvide mine kunnskaper.
Det er lørdag, og hver lørdag baker jeg en klassisk pizza margherita til meg selv og en eller flere andre. Oppskriften har jeg fra denne boken. Denne pizzaen er tynn, sprø og enkel. Og god. Da jeg forrige lørdag spiste en slik pizza på den italienske "stamrestauranten" min i Berlin, lignet den faktisk veldig på min egen. Til pizzaen drikker jeg gjerne en italiensk rødvin. Jeg kan innrømme at min kjennskap til vin stort sett begrenser seg til kategoriene god/ikke god. Imidlertid har jeg erfart at italienske viner generelt passer min smak.

Jeg drikker ikke øl, og jeg drikker ikke brennevin. Men jeg har en "sweet tooth" som gjør at jeg liker likører. På restauranten i Berlin får jeg et lite glass limoncello med regningen, en sitronlikør. Jeg er veldig glad i ting med sitron. (Men jeg har aldri skjønt hvorfor folk kjøper dyrt mineralvann på flaske tilsatt kunstig sitronsmak. Jeg fyller hver dag en karaffel med vann, putter en sitronskive oppi og setter den i kjøleskapet til middag. Så har jeg isvann med akkurat passe mye sitronsmak. Enklere og billigere (og bedre) blir det ikke. Vann hører alltid til.
Forleden fikk jeg en flaske Drambuie. Det er en skotsk likør bestående av maltwhisky, lynghonning og en hemmelig urteblanding. Drambuies hjemmeside er HER. Drambuie kan selvfølgelig drikkes som den er, men med denne likøren kan man også enkelt lage seg en drink, for eksempel en Crushed Nail: 4 cl Drambuie, en halv lime og knust is. Eller en Ruby Nail: 4 cl Drambuie, is og tranebærjus, pluss to limebåter som presses over. Lime kan brukes som pynt på begge.Og med dette ønsker jeg lesere av denne bloggen en fortsatt fin helg.

3 kommentarer:

  1. God idè å utvide repertoaret litt! Og hyggelige å lese om små drypp fra livet ditt også, som f.eks fra Berlin.

    SvarSlett
  2. Jeg hadde slike temaer i bokbloggen min tidligere, og fikk lyst til å ta dem opp igjen her.

    SvarSlett
  3. Drambuies er kanskje det jævligste jeg har drukket. Bare tanken på det får meg til å spy. Anbefales ikke på det sterkeste!!! du vil ende opp i bakgård liggende i ditt eget spy..

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...