10 januar 2013

Et skinn-innleggI høst en gang skrev jeg at jeg hadde bestilt en skinnbukse hos skredderen min, og en leser etterlyste nylig en statusrapport for dette prosjektet.

Buksen er for lengst levert, og sånn ser den ut. Den er sydd i fineste lammeskinn, som er behandlet på en måte som gir det omtrent samme stretch som i Armani-jeans med Comfort fit. Buksen er da også sydd etter mønster av en gammel Armani-jeans jeg har.

I begynnelsen var buksen altfor blank, så blank at jeg ikke klarte å gå med den, fordi jeg syntes den skrek "skinnbukse!". Man vil nødig bli ansett hverken som harry eller som medlem av en MC-gjeng. Men dette skinnet kan vaskes, og med vask blir det mindre blankt. Allerede etter en gangs vask så buksen betraktelig bedre ut (bildet).

Mulig jeg skal gi den en omgang eller to til. Den krever uansett litt tilvenning, jeg skal innrømme det. Mulig at den også må tilpasses litt bedre i livet, men ellers passer den som hånd i hanske. Modellen er ganske smal i bena, smalere enn det ser ut på bildet, men på grunn av stretchen, som skyldes at skinnet er "smeltet" sammen med et tynt stoff på innsiden, kleber den ikke til huden. Alt i alt betrakter jeg prosjektet som vellykket, men det sier seg selv at et sånt plagg ikke blir direkte billig. Nå skal jeg prøve å overtale skredderen til å sy en dobbeltspent dressjakke til meg.

7 kommentarer:

 1. Hei! Hvis du går løs på prosjektet med dobbeltspent dressjakke, må du love å blogge om det. Jeg synes selv at disse jakkene kan være utrolig flotte og elegante, men jeg tror det kan være mange skjær i sjøen.

  De må sannsynligvis passe perfekt for ikke å få for mye stoff som overlapper foran, samt at jakkeslagene må være helt riktig i forhold til jakka. Hadde vært spennende å lese om et slikt prosjekt! MVH Olav, Trondheim

  SvarSlett
 2. Jeg skal selvsagt redegjøre for prosjektet her i bloggen hvis det blir noe av. Skal snart ta en prat med skredderen.

  SvarSlett
 3. Synes buksen så veldig bra ut! Tommel opp ;) Anette

  SvarSlett
 4. Takk for det! Hyggelig å høre.

  SvarSlett
 5. Hallo Mr.!
  Takk for svar vedr. skinnbuksen, jeg syns det ser tøft ut!
  Du beskriver at den "trenger tilvenning," kan det være derfor du bevisst eller ubevisst, har kledd deg så mørkt til den:) ?
  Jeg er svært forsiktig med å kommentere hvordan andre bør sette sammen sitt antrekk, men jeg tror noe lyst grått eller kamel ville passet "perfetto" :)
  Uansett, alltid kjekt å lese bloggen din!

  SvarSlett
 6. Det er nok ubevisst, men du har kanskje rett. Skinnbuksen kommer til å bli kombinert med andre ting etter hvert, og jeg skal se om jeg kan få tatt bilder da.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...