25 november 2010

Slipshandel


"Juleslipset" fra Breuer til venstre, det "preppy" slipset fra Polo Ralph Lauren til høyre.
Det røde slipset kan selvagt også brukes til mange andre anledninger. (Dessverre skinner blitsen litt i silken; rødfargen er egentlig noe dypere og mer "mettet".)


Detaljer er viktige. Jeg skal snart på Gyldendals julefest, og antrekket er mørk dress. Det er ingen dresskode, men i fjor var jeg omtrent den eneste som ikke hadde mørk dress, og det er ikke noe hyggelig. Jeg hadde svarte penbukser og grå jakke, men akkurat i fjor var, av en eller annen grunn, omtrent alle andre i svart dress, uten at jeg helt vet hvorfor. Jeg mente å huske at det ikke har vært slik tidligere. Men i år tar jeg ingen sjanser, altså mørk dress. Og siden det er julefest, bestemte jeg meg for et rødt slips. Jeg har to røde slips fra før, men etter en kritisk granskning ble begge forkastet . Det ene hadde ikke den rette rødfargen (for mye gult i det røde) og det andre var for kort og for smalt til å henge pent og naturlig. Altså måtte jeg ha et nytt slips. Siden jeg likevel hadde et ærend i Oslo i går, stakk jeg innom Ferner Jacobsen. Og det første mine øyne falt på idet jeg kom inn døra, var akkurat det røde slipset jeg hadde sett for meg. Altså kjøpte jeg det (selvsagt etter å ha sett på en del andre, for sikkerhets skyld). Slipset er av et fransk-italiensk merke som heter Breuer, ukjent for meg frem til nå. De lager klær også, og stilen tiltaler meg så absolutt. Hjemmesiden er HER. Synd jeg må til Belgia eller Frankrike for å finne en av forretningene deres. Slipset jeg kjøpte, er håndsydd i 100 % silke.

Jeg tar samtidig med det forrige slipset jeg kjøpte, hos Gunnar Øye i Bogstadveien for noen uker siden. Det er håndsydd i Italia i 64 % ull og 34 prosent silke. Det vil si at fôret er i silke. Typisk preppy i stilen (se tre innlegg nedenfor). Jeg så det i et av vinduene til Gunnar Øye, hvor det bare var ting fra Polo Ralph Lauren, og tenkte at det ville passe godt til blazer.

Litt råflott, kanskje, å kjøpe to så dyre og fine slips når jeg knapt bruker slips, men det dreier seg om å ha det rette tilbehøret til de rette anledningene. Og som sagt - detaljene er viktige. Et slips er dessuten en svært fremtredende detalj.1 kommentar:

  1. Fine slips du har kjøpt! Synes selv at folk legger for lite i det når de skal kjøpe slips. Slipset er nemlig en viktig del av antrekket.

    Ha en god helg!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...