18 juni 2011
Hagefestantrekk
Det er hagefestenes tid, og her er hva jeg hadde på meg på en fest i går. Rent bortsett fra at værgudene i hovedstaden tvang festen innendørs. Men sesongmessig er jo antrekket absolutt ikke feil uansett. Jeg har en forkjærlighet for blazere, det har jeg hatt hele livet. Jeg har en dobbeltspent (bildet) og en enkeltspent. Etter min mening meget anvendelige jakker i sommerhalvåret. Jeg bruker dem ikke vinterstid.
For å begynne øverst: Stråhatt fra Stetson (Hatte-Holm). Om sommeren foretrekker jeg et hodeplagg med skygge frem for solbriller, som jeg sjelden eller aldri går med. Og til dette antrekket måtte det være en stråhatt. Siden den planlagte hagefesten i går måtte flyttes inn pga regn, fikk jeg bare brukt hatten fra bilen og inn. Hatt er ikke enkelt, jeg har tidligere bebudet et eget innlegg om dette, og det kommer med tid og stunder.
Jakke fra Bäumler, skjorte fra Giovani, slips fra gudene vet hvor, navnet på merkelappen sier meg ingenting, antagelig har jeg kjøpt det i Berlin, men det er i hvert fall håndlaget og av silke, og et meget lett og behagelig slips sommerstid. Chinos fra Gant. Ideelt sett burde det kanskje vært hvite bukser, men det har jeg ikke, og det er dessuten noe av det mest upraktiske jeg vet. Men jeg bør kanskje vurdere å anskaffe et par. Sokker fra Falke og sko av typen monkstraps fra Charles Tyrwhitt i London (tidligere omtalt i DETTE innlegget).
Etiketter:
blazer,
egne antrekk,
Gant
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ah, hvilken herremann! Jeg blir oppriktig glad når jeg ser (og det er ikke ofte) noen går kledd slik. Naturligvis er det et festantrekk, men hvorfor ikke trekke fest, hatt og habitt ut i gatene? Ideelt sett burde buksene være hvite skriver du, jo det er nok så. Men hva med brune sko? Selv har jeg bare ett par sko i sort (Bjørn Borg). Jeg sverger bestandig til brunt (bortsett fra i begravelser), og den regelen som sier sorte sko etter klokken 18, den gir jeg blaffen i. Men det er vel bare en smakssak.
SvarSlettTakk for hyggelig kommentar. Det med sorte og brune sko tror jeg er en smakssak, men i motsetning til deg prøver jeg å overholde regelen om brunt før og sort etter kl 18. Dog ikke slavisk, det kommer litt an på antrekket.
SvarSlettFantastisk!
SvarSlettAnonym: Takk for det!
SvarSlettEt eksepsjonelt antrekk. Kommer selv til å være antrukket noe tilsvarende når sommeren kommer, med en lik blazer, men av merket Féraud og som du sier i hvite bukser.
SvarSlettMen ang. dette med sko (henviser her henholdsvis til Svane og Melck sine kommentarer), denne "regelen" har jeg ikke hørt før, og hadde vært interessert å få en referanse på den. Så vidt meg bekjent kan sorte sko brukes hele døgnet, men lakksko skal ikke benyttes før klokken 18 Har ingen ref. på dette, men med tanke på klassisk herremote tilbake til tidlig 1900 tallet, den gang man benyttet morning-/evening jacket (med respektivt tilbehør) på regulær basis var jo dette (med tanke på skotøyet) sedvanlig. Så jeg vil anta at brune sko kun er mindre formelt en sorte (Og derav muligheten for at det tidligere ikke skulle benyttes etter klokken 18, kun til jakt og andre tweed baserte antrekk på dagtid.) Med tanke på endringene fra tidligere nevnte hverdagsklær hvor denne "regelen" ga mening, til dagens "mote", kan jeg ikke se noen grunn til at brune sko ikke skal kunne benyttes etter klokken 18 (Men dog da til et mindre formelt antrekk enn livkjole/sjakett.)
Sondre R.: Takk for kommentaren. Du har sikkert rett i dine interessante historiske funderinger rundt nevnte skoregel. Om graden av formalitet ikke er den samme, er vel prinsippet det, nemlig at skofarge- og type må tilpasses antrekk og anledning.
SvarSlettDet er nettopp dette jeg sikter til, ble bare litt forundret ettersom dette med brune sko til aftens tilsynelatende var noe jeg ikke hadde kjennskap til. Om innlegget ble litt omstendelig og kunne oppfattes som informativt på en belærende måte så beklager jeg dette, kun et resultat av overivrig ungdomslig engasjement for klassisk herre bekledning.
SvarSlettJeg oppfattet ikke innlegget ditt som belærende. At du ikke har hørt om denne regelen, kan vel komme av at du er ung. Mange sverger nemlig til den fortsatt, men den må nok betraktes som mye av en etterlevning i vår virkelighet.
SvarSlett