10 august 2011

Stilutviklingens tre faser

For English readers: This post, about the three stages to a man's sartorial development, refers to THIS post in the style blog Die, Workwear!.


Den svenske nettsiden Manolo.se er etter min mening en av de beste skandinaviske bloggene innen klesstil for menn (jeg vet faktisk ikke om andre!). Nylig hadde de DENNE artikkelen om «stilutvikling i tre trinn». Artikkelen er hentet fra bloggen Die, Workwear!, som jeg nylig har tilføyd blogglisten.


Artikkelens essens er denne: Stilbloggen Die Workwear presenterade nyligen en mycket intressant teori om stilutveckling. Innebörden är något förenklat att stilintresserade personer genomgår tre olika faser. I ett första steg väcks ett intresse för stil och om man blir varse om alla de regler som finns inom herrmodet. Personen uppdaterar garderoben med alla givna klassiker som en marinblå blazer, vit skjorta och bruna läderskor. I en andra fas börjar personen få upp ögonen för en mer iögonfallande stil med starka mönster och mycket färg. Personen tänjer på reglerna och tar tillvara på varje tillfälle som ges att bära färgglada strumpor eller en paisleymönstrad scarf.

Det tredje och sista steget innebär back to basic. Personen går tillbaka till en subtilare färgpalett och lägger istället all fokus på att hitta plagg med perfekt passform och snitt. Det kan framstå som en tillbakagång till steg ett, men handlar snarare om en insikt att det enkla är ofta mer uttrycksfullt. Personen blir säkrare i sitt klädval och ser mer till sin personlighet snarare än att blint följa gamla stilregler eller till varje pris försöka sticka ut.

Jeg synes jeg kjenner meg igjen i dette, i hvert fall delvis.

2 kommentarer:

  1. Må si at bloggen din var spennende og interessant. Ikke ofte man finner en slik type blogg! keep up the good work:)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...