05 september 2011

Vinduskikking i hovedstaden

Når jeg er i Oslo, bor jeg av og til på Comfort Hotel Børsparken. Ikke fordi det tilhører et bysbarn av meg (hotellmilliardæren Petter Stordalen, som, i likhet med meg, er fra Porsgrunn), men fordi Norsk Oversetterforening, som holder hus like i nærheten, har en gunstig avtale med dette hotellet for sine medlemmer. Dermed bor jeg nå stadig oftere der, enten jeg skal på møter og sammenkomster i oversetterforeningen eller i Gyldendal.


For ikke lenge siden var jeg på en helg på skrivekurs i Gyldendalhuset, og søndag morgen tok jeg meg god tid på veien fra hotellet til Gyldendal. Tiden benyttet jeg blant annet til vinduskikking. Første stopp var Henrik Vibskov i Tollbugt. 15. Her har jeg tittet i vinduene flere ganger, og faktisk blitt nysgjerrig. Siden den denne dagen var søndag formiddag, var butikken naturligvis stengt, men neste gang anledningen byr seg, skal jeg ta en tur innom. (Det er "bilsykkelen" min som står utenfor, den sammenleggbare sykkelen jeg har med meg i bilen.) Da jeg søkte på Henrik Vibskov + Oslo, kom jeg til Henrik Vibskovs blogg, med blant annet DETTE innlegget, hvor det fremgår at Henrik Vibskov samarbeider med T. Michael og Norwegian Rain.


Og da er vi plutselig ved mitt neste stopp, rett rundt hjørnet i Kirkegata 20. Også her har jeg tittet i vinduene flere ganger, og også her likte jeg det jeg så og bestemte meg for å ta en tur innom neste gang anledningen byr seg. T. Michaels hjemmeside er HER.
Deretter stoppet jeg utenfor Moods of Norway's butikk i Akersgata. Konklusjonen her er at dette definitivt ikke er noe for meg. I mine øyne er det noe håpløst provinsielt og u-klassisk over dette konseptet. Men suksess har de, som det fremgår av DENNE reportasjen. Hjemmesiden deres er HER.

5 kommentarer:

 1. God aften, Jørn.
  Jeg var nylig på en kort ferie, og på vei hjem hadde vi ganske mye tid til overs på Gardermoen. I ventehallen for innenlandsreiser slentret jeg tilfeldigvis innom en klesforretning (jeg pleier vanligvis ikke å ha tid eller ork til handle på Taxfree) - og du verden som jeg ble overrasket. Mye lekkert, skal jeg si deg. Flotte, klassiske blazere fra Sand og Tiger, sko, belter og bager osv. osv. Bare et lite tips:)

  SvarSlett
 2. Takk for tipset. Bare synd jeg aldri er på de kanter, siden jeg ikke flyr.

  SvarSlett
 3. Å, det visste jeg ikke. Så når du skal nedover på kontinentet, for eksempel til Tyskland eller Italia, så biler du ...?

  SvarSlett
 4. Ellers enig med deg angående Moods of Norway. Men jeg unner dem suksessen.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...