29 oktober 2011

"Snu aldri på prislappen"Aftenpostens lørdagsbilag har en artikkel om seniormote i dag. Et utdrag av artikkelen på Aftenpostens nettavis finnes HER. Artikkelen er inspirert av newyorkeren Ari Seth Cohens blogg Advanced Style, som finnes HER.

En av de, skal vi si "godt voksne", damene som blir intervjuet i Aftenpostens artikkel, sier blant annet: "Hvis du finner noe du liker, må du aldri snu på prislappen. Snur man på prislappen, får man aldri kjøpt noe."

Man kan godt trekke på smilebåndet av en slik uttalelse fra en formodentlig velholden dame fra Oslos beste vestkant, men etter min mening er det helt riktig det hun sier. Hun mener nok ikke at man skal kjøpe dyrt fordi det er dyrt, men fordi det tross alt ofte er en viss sammenheng mellom pris og kvalitet. Jeg håper i hvert fall det er det hun mener. Selv har jeg ikke ubegrenset med penger til å kjøpe klær, men jeg ble et lykkeligere menneske den gangen jeg sluttet å se på prislappen og begynte å basere meg på hva jeg hadde lyst på og trivdes i. Det medførte riktig nok blant annet at jeg en gang ventet i tre år på å få en Gant-jakke på salg fordi jeg syntes den var for dyr til fullpris. Til gjengjeld er det en førsteklasses jakke som jeg gleder meg til å ta frem av skapet hver vinter, og som jeg føler meg vel i nettopp fordi det er en påkostet og forseggjort jakke. Den er tidløs, og kvaliteten garanterer at den holder lenge, kanskje hele livet. Jeg mener altså at det lønner seg å kjøpe de klærne man virkelig har lyst selv, selv om det innebærer å spinke og spare, enn å kjøpe billigere klær av dårligere kvalitet, men som man kanskje ikke trives i. Fordelen med å investere i kvalitet er større bruksglede, lang varighet og tidløshet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...