19 mars 2011

Overgangstid
Våren er overgangstid og klesmessig en større utfordring enn høsten, synes jeg. Vekslingen mellom nattekulde og sol på dagtid er kanskje omtrent den samme - jeg tror det utfordrende ved våren ligger i lyset. Jeg følte plutselig en påtrengende behov for en overgangsjakke som ikke var mørk, og dro til Vic Skau i nabobyen Skien, en relativt tradisjonell butikk som har vist seg å ha mye etter min smak. Jeg har kjøpt både frakker, blazer, dress og bukser der. De har mye fra Gant, som jeg tror jeg kan kalle mitt yndlingsmerke, jfr. DETTE innlegget om hva slags stil jeg tilstreber. Jakken jeg hadde sett for meg, fant jeg faktisk med en gang, The Wind Jacket fra Gant. Farge nougat, dvs. beige. Stoff bomull med et lett for i et eller annet kunststoff. To ytterlommer og tre innerlommer. En overgangs-fritids-ytterjakke som jeg er sikker på at jeg kommer til å ha stor glede av.
Dette var et svært bevisst kjøp, jeg har følt behov for en sånn jakke i flere sesonger, uten å finne den rette. Jeg prøvde lenge å finne en Barbour-jakke i denne stilen, blant annet hos Ferner Jacobsen. Men det er så typisk at når norske butikker har Barbour, er det bare de mørke quilt- og oilskin-variantene. Det samme var tilfelle da jeg var innom Barbours butikk i Berlin i fjor høst, men det er jo mulig at vinterkolleksjonen, som de hadde på det tidspunktet, var gjennomgående mørk, og at jeg kanskje ville finne lyse jakker der nå. Men jeg skal ikke til Berlin akkurat nå, dessuten ga jeg opp Barbour etter hvert, og er svært fornøyd med Gant-jakken jeg fant i dag. Enkel, tidløs og anvendelig. Og jeg følte meg hjemme i den med en gang.
Apropos Barbour, så er quilt veldig in nå. Mange produsenter har tatt etter Barbour på dette området. Men quilt er ikke noe for meg.
For å avslutte med enda noen ord om våren: Så utrolig deilig det skal bli å kunne henge vekk vintertøyet etter hvert nå (jeg har nettopp hengt vekk den varmeste vinterfrakken, men fortsatt må jeg ha dunparkasen når jeg går hundetur om morgenen), og kunne kle seg lett og ledig igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...