16 juni 2014

Bloomsday

I dag feirer irene Bloomsday, oppkalt etter hovedpersonen Leopold Bloom i James Joyces berømte roman Ulysses. Hele boken foregår i løpet av en dag, som altså er 16. juni 1916. Les mer HER, i Mytekalenderen. Dagens feires med opplesninger, byvandringer etc, først og fremst i Dublin og Sandycove, en forstad til Dublin. Det er her Joyce Tower befinner seg, et gammelt festningstårn hvor åpningsscenen i Ulysses foregår, og som i dag er museum. Typisk for Bloomsday er at folk prøver å kle seg som i 1916. Noen tar den helt ut, andre bare antyder. Mye kan være gjort bare med en stråhatt. Her er noen bilder jeg tok i Sandycove på Bloomsday i fjor.Denne oppleseren har kledd seg som Joyce himself.


En stråhatt, en gammel bluse, et heklet sjal - tre søte unge damer som feirer Bloomsday.


To velkledde og blide herrer. Han til venstre i en typisk britisk "boating blazer" og med tidsriktig spaserstokk.Et Bloomsday-velkledd par venter på toget til Dublin.


Yrende folkeliv i Sandycove på Bloomsday, Legg merke til alle stråhattene.


I Irland er folkemusikken en del av hverdagen, også på Bloomsday.Butikkvindu i Sandycove med tidsriktige klær og rekvisitter til ære for Bloomsday. Beklager at kameraet rotet til stripene i blazeren.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...