14 august 2012

Barbour i boks

Jeg har tidligere skrevet flere innlegg om min jakt på en spesiell Barbour-jakke, en jakt som hittil har vært uten resultat. Det er snart to og et halvt år siden jeg skrev at jeg hadde denne jakken på ønskelisten.

Jeg har prøvd hos Ferner Jacobsen, jeg har vært i Barbours butikk på Kurfürstendamm i Berlin og jeg har prøvd atskillige andre steder. Faktisk hadde jeg vel nærmest avskrevet den, inntil jeg i dag tok en tur opp i annen etasje hos Steen & Strøm, nærmest bare for å få tiden til å gå før en avtale. Steen & Strøm Men Fashion heter visst avdelingen, ifølge kvitteringen.

Og plutselig hang den der, Barbour-jakken, i riktig modell og riktig størrelse og det hele. Alt stemte. Spesielt dyr var den heller ikke, 3000 kroner.

En lykkelig tilfeldighet som understreker to poenger jeg tror jeg har vært inne på tidligere. Hvis man interesserer seg for stil og klær, må man faktisk gidde å gå i butikker, om så bare for å kikke. Og så må man ha en overordnet plan for kleskjøpene, som impulskjøp og tilfeldigheter (som den jeg opplevde i dag) kan inngå i.

En god investering med tanke på kvalitet, merkets image, anvendelighet (kan brukes både til uformelle og formelle antrekk, den er lang nok til å dekke en dressjakke) og tidløshet. En jakke som denne vil alltid være moteriktig fordi den er hevet over motesvingninger. I det hele tatt et plagg det var verd å vente på i to og et halvt år.

(Det skal sies at Ferner Jacobsen i sin tid fikk fatt i riktig modell, men feil størrelse. I betraktning av hvor mye arbeid de hadde med å skaffe den, og hvor lang tid det tok, orket jeg ikke å be dem få tak i enda en.)

2 kommentarer:

  1. Flott jakke! Hvordan er disse jakkene i størrelsene? Jeg har funnet en på nettet (countyattire.com, side som anbefales, bl.a. gratis shipping) men vil ikke gå i en størrelsesfelle.

    SvarSlett
  2. Min erfaring er at de er relativt små i størrelse, så man bør gå for en størrelse større enn man først tenker seg. Denne stilen tåler at jakken er litt romslig, og man bør kunne ha en genser eller dressjakke under (jakken er lang nok til å dekke en dressjakke). Det kommer selvsagt også an på kroppstypen. Jeg er relativt smal over skuldrene men med litt mage, og liker romslige klær for å kompensere for dette. Noen ganger er L nok, men ofte velger jeg XL, som for denne jakkens vedkommende. Den virket litt vel stor i butikken, men ekspeditøren mente det var den størrelsen jeg skulle ha, og han hadde rett. Håper dette kan være til hjelp.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...